Εξοικονομήστε χρήματα τρώγοντας υγιεινά

Εξοικονομήστε χρήματα τρώγοντας υγιεινά

Εξοικονομήστε χρήματα τρώγοντας υγιεινά | Χρίσιμες συμβουλές

1. Να αγοράζουμε πάντα τρόφιμα της εποχής . Τα φρούτα και τα λαχανικά που δεν είναι εποχής συνήθως εισάγονται και κοστίζουν πιο ακριβά. Τα έτοιμα πακεταρισμένα, πλυμένα και κομμένα λαχανικά έχουν μεγαλύτερο κόστος, οπότε καλύτερα να αγοράζετε μικρές ποσότητες φρέσκων προϊόντων .

2. Να πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ με λίστα αγορών. Η λίστα είναι απαραίτητη όχι μόνο για να μην ξεφύγετε και αγοράζετε άχρηστα πράγματα αλλά και γιατί θα είστε λιγότερο χρόνο μέσα στο σούπερ μάρκετ. Όσο περισσότερο χρόνο βρίσκεστε σε ένα κατάστημα τόσο πιο πολλά χρήματα θα ξοδεύετε.

3. Σε καμία περίπτωση μην πάτε πεινασμένος ή χορτασμένος για ψώνια. Ένα άδειο στομάχι μπορεί να οδηγήσει σε παρορμητικές αγορές, που δεν είναι υγιεινές ούτε οικονομικές. Τρώτε ένα μικρό γεύμα πριν ξεκινήσετε. Το ίδιο ισχύει και όταν γράφετε τη λίστα με αυτά που θέλετε να αγοράσετε.

4. Να προτιμάτε το νερό αντί τα αναψυκτικά και τους διάφορους χυμούς. Είναι πιο υγιεινή και φτηνή εναλλακτική. Καταναλώνοντας τα συνιστώμενα 8 με 10 ποτήρια την ημέρα θα βοηθήσετε τον οργανισμό σας να λειτουργήσει σωστά και συγχρόνως θα μειώσετε την κατανάλωση άλλων δαπανηρών ροφημάτων.

5. Να προτιμάτε το ελαιόλαδο. Είναι από τα πιο υγιεινά λάδια στον κόσμο. Ευτυχώς στην χώρα μας είναι σχετικά φτηνό. Προτιμήστε όμως το πιο ακριβό λάδι (παρθένο ελαιόλαδο) και χρησιμοποιήστε το στην ωμή μορφή του, ώστε να μην πάει χαμένη η γεύση του. Αν όμως τηγανίσετε ή μαγειρεύσετε το φαγητό, δεν χρειάζεται να το χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με κάποιο άλλο πιο οικονομικό και φυτικό λάδι.

6. Να προτιμάτε τα προϊόντα που είναι της σειράς του σούπερ μάρκετ. Συχνά είναι πιο φτηνά και δεν έχουν μεγάλη διαφορά από άποψη ποιότητας, ελέγχοντας πάντα τα συστατικά και τη τιμή. Καλό είναι να σκεφτείτε σε ποια προϊόντα μπορείτε να συμβιβαστείτε με μία φτηνότερη επιλογή.

7. Αγοράστε σε μεγάλες ποσότητες ή συσκευασίες τρόφιμα που έχουν μακρά ημερομηνία λήξης όπως αλεύρι, όσπρια ή μπαχαρικά.

8. Προσπαθήσετε να μαγειρεύετε πιο συχνά σπίτι. Έτσι θα αποφεύγετε να παραγγέλλετε από έξω και αυτό είναι πιο οικονομικό και υγιεινό.

9. Μη μαγειρεύετε μεγάλες ποσότητες εάν δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε την κατάψυξη σας. Επίσης μπορείτε να συνδυάσετε το φαγητό που έμεινε από την προηγούμενη μέρα με κάτι φρέσκο την επόμενη μέρα.

Copyright © 2018 | Στάλω Μεστάνα - Diet Coaching & Counseling