Πιλάφι με μυρωδικά, σπανάκι και καρύδια
Συστατικά
- 250 γρ. ρύζι Καρολίνα
- 1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1/4 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
- 1/4 μάτσο μυρώνια, ψιλοκομμένα
- 1/4 μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 250 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
- 100 γρ. καρυδόψιχα
- φρέσκος χυμός λεμονιού
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 50 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία για 1-2 λεπτά, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα καρύδια για 2-3 λεπτά, να βγάλουν το λάδι τους.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά και ρίχνουμε 750 ml ζεστό νερό, ανακατεύοντας.
- Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα για να απορροφήσει τους υδρατμούς και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr
Διεύθυνση Γραφείου
Λ. Κηφισίας 49 & Ευρυτανίας 2, Αθήνα, 11523
( Πλησίον Στάσης Μετρό “Πανόρμου” )
Επικοινωνία
Κινητό: 6944520086
Σταθερό: 2111176689
Email: stalomestana@gmail.com
Xρήσιμοι Σύνδεσμοι
- Φιλανθρωπικός Oργανισμός ΜΑΝΑ
- Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων - Διατροφολόγων
- Ένωση Διαιτολόγων - Διατροφολόγων Ελλάδος
- Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία
- Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας
- Ελληνική Επιθεώρηση Διαιτολογίας και Διατροφής
- Ευρωπαϊκή Εταιρεία Κλινικής Διατροφής & Μεταβολισμού
- Ευρωπαϊκός Σύλλογος Διαιτολόγων - Διατροφολόγων
- Βρετανικός Σύλλογος Διαιτολόγων - Διατροφολόγων
- Αμερικανικός Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων