Πιλάφι με μυρωδικά, σπανάκι και καρύδια

Συστατικά

  • 250 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • 1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1/4 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1/4 μάτσο μυρώνια, ψιλοκομμένα
  • 1/4 μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
  • 100 γρ. καρυδόψιχα
  • φρέσκος χυμός  λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 50 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία για 1-2 λεπτά, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα καρύδια για 2-3 λεπτά, να βγάλουν το λάδι τους.
  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά και ρίχνουμε 750 ml ζεστό νερό, ανακατεύοντας.
  • Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα για να απορροφήσει τους υδρατμούς και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
  • Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Copyright © 2018 | Στάλω Μεστάνα - Diet Coaching & Counseling